NJ Transitional

The original project for this family started with a redo of the front room. We created a relaxing reading and studying area away from the action of the great room. The room was inspired by the homeowners’ love of the beach. They embraced a lighter palette with a sea motif. The full wall cabinetry is done in a cerused oak finish complementing other wood pieces in the room; the color reminds us of sun-bleached driftwood.

The transformation of the front room motivated the homeowners to continue their design project. The dining room, great room and kitchen were next. Confined by budget, we kept the cabinets in the kitchen and made drastic changes by changing the countertops and hardware, replacing glass doors with mirror and adding a tin ceiling. The change was dramatic.

The dining room utilized the existing furniture. With paint, lighting and reupholstering we were able to create a sophisticated warm formal eating area while keeping the budget in control.

The great room was the splurge. We removed trim and the face of the fireplace and replaced it with a warm luminescent modern stone. We added a textured wall covering for a focal wall and changed the layout to make a welcoming seating area for a crowd but an intimate space for family time and tv watching.